Container

Container ordningen:

Fra 2012 er Dansk Missions Råd/Genbrug til Syd udpeget af  Udenrigsministeriet som forvalter af genbrugsordningen. Siden de har overtaget administrationen af ordningen er bevillingen generelt beskåret. Genbrugsordningen har for at tilgodese så mange foreninger som muligt besluttet at man kun kan søge 1 container om året.

Sidste nyt:

I august 2017 har vi søgt ny bevilling til container hos Genbrug til Syd til vores samarbejdspartner COLUFIFA.  Vores næste container bliver pakket i samarbejde med Nødhjælpsdepotet i Næstved.               Vi modtager stadig henvendelser om ting, så vi kan formidle det videre. Vi samarbejder stadig med COMSUG i Holbæk om computere.

Den seneste container blev pakket i Skibby og afsendt i november 2016 og ankom til Banjul havn i januar 2017. Den blev lidt forsinket og skæbnen ville, at det blev midt i den dramatiske situation, hvor den tidligere gambiske præsident Yahya Jammeh skulle presses til at træde tilbage og give plads til den nye, demokratisk valgte, Adama Barrow fra oppositionen. Så processen i havnen med at få frigivet containeren trak ud, men den kom frem i frem i februar.

Vi har pakket og sendt container til COLUFIFA siden Cykler til Senegal startede i foråret 1996. Containerne har i alle årene været en vigtig del af vores samarbejde, idet især cykler, værktøj, symaskiner og udstyr til sundhedsklinikkerne har gjort stor gavn lokalt. De senere år har også brugte computere, efterset af ComSug, været til stor hjælp i administrationen og på skoler.

I alt er det blevet til over 6000 cykler. Med cyklerne følger også reservedele og værktøj. Tidligere finansieret af MS Genbrug, nu af DMRU/ Genbrug til Syd.

Vi er blevet varslet, at kommunen vil sælge den lade i Skibby, hvor vi i flere år har haft tingene til containeren opbevaret. Der er ikke nogen egnet erstatning. Vi har derfor besluttet fremover at få container pakket af Nødhjælpsdepotet i Næstved. Derfor formidler vi fremover tingene til Nødhjælpsdepotet. Kontakt mail: cyklertilsenegal@gmail.com eller tlf. 23802720

Vi siger tak for et godt samarbejde igennem årene.

^