Vores partner COLUFIFA

Cykler til Senegal blev skabt med det formål at støtte og samarbejde med bondeorganisationen COLUFIFA, og det er stadig vores fornemste mål.

COLUFIFAs ‘fulde navn’ er: AAJAC/COLUFIFA, hvilket står for Association Africaine de Jeunesse Agricole et Culturelle/COmité de LUtte pour la FIn de la FAim, på dansk: Afrikansk forening for landbo- og kulturungdom/Komitéen til kampen for sultens ophør. For nemheds skyld omtaler vi i CtS normalt vores partner som COLUFIFA.

Organisationen blev startet af Demba Mansaré og kollegaer i 1974, og den består nu af 16 unioner (lokalafdelinger) med tilsammen omkring 4000 betalende medlemmer. Medlemslandsbyerne ligger fordelt over hele Casamance, der udgør den sydlige del af Senegal, syd for Gambia. Desuden er der medlemslandsbyer i det sydlige Gambia.

Medlemmerne omfatter alle etniske grupper. Som i Senegal og Gambia generelt er der en overvægt af muslimer, men der er også medlemmer, der er kristne eller bekender sig til traditionelle religioner.

COLUFIFAs ledelse udgøres af bestyrelsen, der vælges på den årlige generalforsamling, og som mødes hver måned. I toppen sidder en præsident, Djibril Balde og en vicepræsident, Aissatou Cisse,  den ene skal være en kvinde. Hver tredie måned deltager alle unionslederne i møderne.

Hovedkontoret ligger i landsbyen Faoune i region Sédhiou. Der har de kontorer, hvor et skiftende antal ansatte arbejder. Desuden findes her en sesamolie-fabrik, lagerhal bl.a. til de ting, vi sender dertil i containere, samt gæstehuse, som bruges til seminarier, generalforsamling og hvor vi overnatter, når vi er på besøg.

COLUFIFAs mission er at sikre bøndernes uafhængighed ved at kæmpe imod sult, fejlernæring, analfabetisme, fattigdom og uretfærdighed.

CYKLER TIL SENEGAL arbejder sammen med COLUFIFA for fælles mål og visioner:

 1. Selvforsyning med fødevarer og fødevaresikkerhed
 2. Sikring af familiebrugenes husdyr- og planteproduktion
 3. Økonomisk uafhængighed
 4. Adgang til primære sundhedsydelser for alle
 5. Uddannelse og træning til alle
 6. Bæredygtig udvikling af det fysiske, kulturelle  miljø.

Så vidt muligt vil COLUFIFA bygge på egne, lokale ressourcer, og man arbejder på basis af 5 ‘søjler’ eller principper:

 1. Fatiha (velsignelse for at sikre succes med aktiviteterne samt et godt helbred og langt liv for alle implicerede)
 2. Mod og engagement med henblik på udholdenhed og vedholdenhed i aktiviteterne
 3. Åbenhed og tolerance over for andre
 4. Gensidig hjælp og solidaritet medlemmerne imellem
 5. Hæderlighed overalt og til enhver tid.

Link: http://aajac-colufifa.org

email: colufifa2002@yahoo.fr

Telefon: +221  77 500 5274

^