Rejser/Udveksling

Cykel og venskabsrejser

Igennem mange år har vi arrangeret cykelrejser for folk, der har haft lyst til at opleve dagliglivet i landsbyer i Senegal og Gambia. Transporten rundt i landene har været en kombination af COLUFIFAs bil, æselkærre og brugte danske cykler, der har fået nyt liv i Afrika. Vi har boet enten i små gæstehytter eller privat, under alle omstændigheder på lokale, meget enkle vilkår. Rejserne har givet uforglemmelige indtryk af befolkningens levevilkår. Det har givet indblik i hvordan etniske grupper og forskellige religioner  trives fredeligt og harmonisk side om side.

Hvis i har interesse for en rejse, så kontakt Cykler til Senegal.

MASSAGEREJSER
I 2005, 2006 og 2007 tog “KVINDEHÆNDER” til Senegal.

Kvindehænder er baseret på udveksling af kultur, venskab og erfaringer imellem kvinder i nord og syd.

Idéen var at give de lokale barfodsjordmødre, i daglig tale kaldet matronerne, nogle redskaber i deres arbejde med de fødende kvinder på de små fødeklinikker. Specielt med fokus på smertelindring ved brug af akupressur og massage.

Undervisere var: Nordlysmassageterapeuterne Jytte Ekvall og Alice Bagnegaard samt læge og akupunktør Elsebeth Lægaard. Øvrige deltagere fra nord var venner, kolleger og ikke mindst rejselystne kvinder, i alt ca. 8-10 stk. på hver rejse.

Mariama Guldagger har igennem sine mange rejser i Sydsenegal (Casamance) mødt disse stærke kvinder, som arbejder hårdt for en meget lille løn på de primitive fødeklinikker. Alle kvinderne er en del af bondeforeningen COLUFIFA, hvor de arbejder i markerne med ris, sesam eller i hønseprojektet samtidig med, at de ofte har en stor familie, hvor der er mange daglige gøremål.

Formålet med Kvindehænder er at give disse kvinder et løft, anerkendelse og værdsættelse for, at de som lokale matroner også yder deres hjælp til fødsler i landsbyen på alle tider af døgnet.

^